Általános

Üres zárt sor, ne töröld

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Mikor lesz 2023-ban a Bartina túra?

2023. január 21-én ellátással,

2023. január 22 – február 19. között tetszőleges időpontban teljesíthető

Január 21-én a megszokott forraltboros frissítőpontokkal várunk benneteket távtól függően a Gurovicai erdészháznál illetve a szálkai lovardánál. Az ellátásos napon magasabb nevezési díjat kérünk Tőletek.

Mikor indul a 2023-es Bartina túra nevezése?

2022.december 28. – 2022. január 17. között van lehetőség a január 21-i túranapra nevezésre.
2023. január 22 – február 19. között lesz lehetőség instant teljesítés nevezésére. (többszörös teljesítés is)
A legfrissebb információkért kövesd facebook oldalunkat:
www.facebook.com/bartinateljesitmenytura

A nevezést itt az oldalon tudod leadni kártyás fizetéssel kiegyenlítve. Ezt követően a geogo.hu oldalon kell regisztrálni egy fiókot.

Milyen felszerelést vigyek magammal?

Kötelező és ajánlott felszerelések listája:

A TE érdekedben írunk elő és javasolunk felszereléseket egy hirtelen jött időjárás változás, esetleges baleset, nem várt eltévedés, besötétedés vagy eléhezés esetére.

 

  Bartina
  Light 15 30 Maraton
Feltöltött mobil telefon Kötelező Kötelező Kötelező Kötelező
5 dl folyadék tárolására alkalmas eszköz (üveg, kulacs) Kötelező Kötelező Kötelező Kötelező
         
Fejlámpa/zseblámpa Erősen ajánlott Erősen ajánlott
EÜ csomag (csoportonként) Ajánlott Ajánlott Ajánlott Ajánlott
Elegendő élelem és folyadék Ajánlott Ajánlott Ajánlott Ajánlott
Izolációs hővédő fólia Ajánlott Ajánlott Ajánlott Ajánlott

Fizetés

Üres zárt sor, ne töröld

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Mivel tudok fizetni?

Csak bankkártyás fizetésre van lehetőség, a SimplePay – OTP felületét használjuk.

Mire kell figyelnem fizetés előtt? (Kétfaktoros hitelesítés)

2021. január 1-től csak az erős ügyfél-hitelesítéssel (PSD2) történő online fizetésre van lehetőség.

Két féle gond lehet, egyrészt banki oldalról nincs beállítva a kód kiküldése, vagy amit többször tapasztalunk ügyfél oldalról hiányosak az ismeretek.

A bankkártya tulajdonosnak is van teendője a kétfaktoros fizetéssel. A bank online felületén vagy a telefonos ügyfélszolgálaton kell engedélyeztetni a kétfaktoros online fizetést.

Vagy SMS-t kell kapjál a fizetéskor, vagy a bankod applikációjában kell engedélyezned (pl.: OTP)

GEOGO kérdések

Üres sor, ne töröld

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Okostelefon nélkül tudom teljesíteni a túrát?

Nem. A teljesítések igazolása csak a GeoGo alkalmazással lehetséges, az alkalmazás használatához okostelefonra van szükség. Ha többen mentek, akkor egy telefonon elvégzett igazolást meg lehet osztani a túratársakkal. (részletes leírás lentebb) 

Kell bármilyen programot telepítenem a telefonomra a túra előtt?

Nem. A GeoGo böngészőben fut, ilyen alkalmazás minden telefonon megtalálható. Azt azonban érdemes ellenőrizni, hogy a böngésző verziója megfelel-e a Technikai információk fejezetben leírtaknak, illetve helyzetmegosztás engedélyezve van-e a Geogo számára.
Hibaüzenet esetén a telefon böngészőjének beállításai között a Webhely beállítások/Tartózkodási hely menüt keresd. Érdemes bekapcsolni a tartózkodási hely: rákérdezést.

Hogyan tudom ellenőrizni a helyzetmeghatározás, hogy működik-e megfelelően?

Kapcsold be a GPS-t, majd töltsd be a geogo.hu oldalt a választott böngészőben. A nyitóoldalon kattints a HELYMEGHATÁROZÁS ELLENŐRZÉSE gombra. A böngésző kérni fogja a helyadatok megosztásának engedélyezését. Engedélyezd! Ezt követően meg kell jelennie aktuális pozíciódnak a térképen.
Ha valamiért nem sikerült az engedélyezés, akkor a böngésző Beállítások/Webhelybeállítások/Tartózkodási hely menüjében manuálisan tudod beállítani.
Kérjük, hogy ezt az ellenőrzést mindenképp végezd el az első teljesítés előtt!

Iphone-om van, de nem tudok igazolni az ellenörzőponton. Mi lehet a hiba?

Ellenőrizd, hogy a készülék-böngésző párosítás megfelel-e a Technikai információk fejezetben leírtaknak! Ha igen, ellenőrizd, hogy a telefonon engedélyezve van-e a böngészőben a helymeghatározás! Erről a beállításról ezen a linken olvashatsz.

Kell internet kapcsolattal (mobilnet) rendelkeznem, a teljesítés során?

Nem. A teljesítés történhet offline állapotban is, azonban a túra előtt le kell tölteni a GeoGo alkalmazással a túra adatait, illetve teljesítés után a teljesítési adatok feltöltéséhez szintén szükséges internetkapcsolat. Ezt otthoni wifi kapcsolattal is megteheted.

Teljesítés közben folyamatosan futnia kell a GeoGo alkalmazásnak?

Nem. A GeoGo-t elég az ellenőrzőpontok közelében elindítani. Útközben ki lehet kapcsolni a GPS-t, a mobilnetet, az alkalmazást vagy akár a telefont is. Fontos, hogy offline teljesítés esetén az alkalmazásból nem szabad kijelentkezni! (A programból való kilépés nem von maga után kijelentkeztetést.)

Tudunk egy telefonnal többen is teljesíteni?

Igen. Sikeres teljesítést meg lehet “osztani”, azaz, ha többen túráztok együtt, akkor elég egy személynek igazolnia a teljesítést és azt a túra befejezését követően “át tudja adni” a vele együtt túrázóknak.
Az ilyen teljesítések esetén minden ellenőrző ponton fotót kell készíteni a teljesítőkről, ami az útvonal teljesítésének igazolásaként szolgálhat. A fotókat meg kell őrizni és szükség esetén az útvonal létrehozójának kérésére be kell tudni azokat mutatni.

Megosztás menete:

 1. Sikeres teljesítést követően a teljesítő telefonján vagy számítógépén a Teljesítéseim menün belül az adott túrára kattintva jobb felül megosztás ikon. Itt meg kell adni a túratárs GeoGo-ban regisztrált emailcímét.
 2. Túratárs profiljába belépve, Teljesítéseim  résznél jobb felül van egy átvétel ikon.
 3. Megjelennek az átvenni kívánt túra adatai, zöld átvétel ikonra kell kattintani.
 4. Meg kell adni a túratárs GeoGo kódját amit a nevezéskor kapott.
 5. Tadammm, készen is vagyunk.
Mi történik, ha egy pont ellenőrzése kimaradt?

A teljesítés csak akkor lesz sikeres, ha minden ellenőrzőponton igazolsz. Ezért ha szintidőn belül lehetőséged van rá, akkor menj vissza a pontra és igazold! A program a pontok igazolásának sorrendjét – jelenleg – nem vizsgálja.
A GeoGo-ban menet közben látszanak a már teljesített és a még visszalévő pontok is. Csak akkor indulj tovább az ellenörzőpontról, ha biztosan sikeres volt az ellenőrzés. 

Mi történik ha programhiba miatt nem tudok egy ponton igazolni?

A teljesítést a GeoGo sikertelen teljesítésként fogja értelmezni. Ezért készíts egy olyan fényképet magadról, amelyen jól felismerhető az ellenőrzőpont is! A túra után küldd el e-mailben az info@geogo.hu-ra és mi manuálisan átállítjuk teljesítésed adatait. Kérjük, hogy ezzel a lehetőséggel csak akkor élj, ha tényleg a program hibás működése miatt nem tudtál igazolni! Pl.: ha a telefonod lemerül, az nem tekinthető programhibának.

Mikor teljesíthető egy túra?

Bármikor, amikor a túra útvonalán nincs erdőlátogatási korlátozás.
Erről a Gemenc Zrt. és a Bartina túra facebook oldalán találhatsz tájékoztatást. 

Többször is teljesíthető az Instant Bartina túra?

Igen. Egy lezárt (sikeres vagy sikertelen) teljesítést követően bármikor újra kezdheted a túra teljesítését ismételt nevezést követően.
Lehetőség van azonos vagy másik távon is az indulásra. 2023-ban minden távnak ugyanolyan jelvénye lesz. Ha többszörös teljesítésnél nem kérsz újabb jelvényt, akkor az alábbi aloldalon add le a jelvény nélküli kedvezményes nevezésedet: LINK

Lehet online követni a teljesítésemet?

Részlegesen. Csak a túra adminisztrátora látja a részletes haladásodat.
A Geogo teljesítői listában az utolsó pontérintésed ideje látszik csak. Illetve ha valakinek megadod a jelszavadat a fiókodhoz, akkor belépve ő rá tud nézni. 

A Geogo használható navigációs programként is?

Igen. Egy pont igazolásának kiválasztásakor a program térkép nézetre vált, ahol láthatod az aktuális pozíciódat, az ellenőrzőpontot és a túra nyomvonalát. Ha van internetkapcsolatod, akkor a beállított térképforrásnak megfelelő térkép is megjelenik. Jelenleg az alkalmazás offline térképeket nem tud használni, de az eltévedésmentes útvonalkövetéshez a nyomvonal és az aktuális pozíciók megjelenítése is elegendő lehet.
A nevezéskor kapott emailből tudsz letölteni és kinyomtatni színes térképet, illetve .GPX track fájlt. De több offline térkép progam is jól használható. (Pl. Locusmap, Természetjáró)
Azonban, ha egy pontot kihagytál, akkor a térkép a következő ellenörzőponthoz fog visszaugrani állandóan, megnehezítve a tájékozódást. Emiatt mindig győződj meg arról, hogy sikeres volt-e az igazolás. 

Ha teljesítés közben kérdésem merülne fel, kihez fordulhatok?

Az Instant Bartina túrával kapcsolatos kérdések esetén a Bartina túra honlapon szereplő elérhetőségeket keresd. Az alkalmazás használatával kapcsolatos kérdések esetén pedig a geogo.hu oldal készítőjéhez. 

 

Nevezés

Üres sor, ne töröld

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Mit tartalmaz a nevezési díj?

Kétféle nevezést különböztetünk meg idén:

 • Normál nevezés január 21-i túranapra, ellátással:
  • Egyedi antikolt ezüst jelvény
  • Bartina túra részvételének joga
  • Színes letölthető térkép és menetlap
  • Távonként eltérő számú frissítésőpontok
  • Célban zsíros kenyér, lekváros kenyér, forralt bor, tea
  • Minden teljesítőnek színes, névreszóló online formában letölthető oklevél
  • Szalagozott és irányítótáblákkal ellátott útvonal
  • Letölthető GPX track
  • Orvosi felügyelet a verseny alatt
  • Applikációval történő időmérés
  • 5próba pont 
  • IVV túra
 • Instant, önellátó túra nevezés január 22- február 19 közötti időszakra:
  • Bartina túra részvételének joga
  • Színes letölthető térkép és menetlap
  • Minden teljesítőnek színes, névreszóló online formában letölthető oklevél
  • Szalagozott és irányítótáblákkal ellátott útvonal
  • Letölthető GPX track
  • Applikációval történő időmérés
  • 5próba pont (1/1 pont)
  • IVV túra

Ha valaki többször is szeretné teljesíteni a túrát, és nem szeretne az újbóli teljesítéshez ugyanolyan jelvényt kapni, akkor kedvezményes nevezésre is van lehetősége. Többszörös teljesítés

Milyen formában lehet a túrára nevezni?

A Bartina túra oldal nevezési felületén a kosárba teszed a kiválasztott távo(ka)t. A fizetési oldalon megadod a teljesítők nevét, születési évét és a számlázási adatokat.
Kártyás fizetést követően a visszaigazoló emailben küldjük ki a teljesítéshez szükséges GeoGo kódo(ka)t.

Milyen bankkártyát fogadtok el nevezéskor?

Fizetés kizárólag a SimplePay rendszerén keresztül történik az alábbi kártyákkal:

 • Mastercard
 • Maestro
 • Visa
 • Visa electron
Hogy tudom a nevezési díjat befizetni?

Kizárólag bankkártyával tudsz fizetni a SimplePay biztonságos rendszerén keresztül.

Van minimum nevezési korhatár a távoknál?

Az ésszerűség és az előző évek tapasztalatait figyelembe véve az alábbi korhatárokat határoztuk meg:

Bartina Maraton : 10 év
Bartina 30:10 év
Bartina 15: 5 év
Bartina Light: –
 
Abban az esetben ha a kisgyereketeket el szeretnétek hozni a túrára, és szeretnétek eltenni emlékbe az oklevelét, érdemes neki is egy geogo fiókot létrehozni egy másik email címmel. Így lehet csak a teljesítést megosztani.
Nevezés módosítása

Nevezésnél kizárólag távot lehet írásban módosítani. bartinatura@gmail.com címre küldve.

Átnevezés kizárólag a választott táv létszámkorlátjáig kérhető. Nevezésidíj különbözetét nem tudjuk visszatéríteni, mert a beszerzések megtörténtek. 

Útvonal – Frissítés

Üres sor ne töröld ki

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hány táv közül lehet választani?

4 különböző távot jelöltünk ki. A saját edzettségi és fizikai állapotodhoz mérten válassz!

 • Bartina Light – ezt a távot fiatal gyerekkel is lehet teljesíteni
 • Bartina 18 – Kényelmes túratáv, alkalmi sportolóknak
 • Bartina 30 – A sportosabb, bevállalósabb, tapasztaltabb túrázóknak
 • Bartina Maraton – A mindenre elszánt, edzett sportos életet folytatóknak.
Futva teljesíthetőek a távok?

Igen. Minden évben szeretettel várjuk a futókat is. Számukra külön szintidőket szabunk meg.

Kerékpárral teljesíthetőek a távok?

Mivel a rendezvény védett és Natura 2000-es területeket is érint, emiatt kerékpáros teljesítés NEM ENGEDÉLYEZETT.

Köszönjük a megértést.

Kutyát lehet hozni a túrára?

Igen lehet. Kutyabarát rendezvény vagyunk. Jogszabályi előírások betartásával hozható kutya is a túrára. Mivel a túra természetvédelmi és Natura 2000 védelem alatt álló területeken is halad.
A jelenlegi szabálysértési törvény külön paragrafusban rendelkezik a kutyasétáltatásról. A jogszabály szerint jelenleg szabálysértésnek minősül aki kutyáját védett természeti-, vagy vadászterületen póráz nélkül elengedi, vagy kóborolni hagyja. A szabályozás célja, elkerülni a vadászösztönnel rendelkező kutyák esetében, hogy az eb a vizes élőhelyeken költő madarakat, vagy a rejtőző emlősöket megzavarja, esetleg kárt tegyen bennük.

Természetesen a kutyák egy része a legtöbb esetben nem ered a vadon élő állatok nyomába, azonban a törvény jelenleg nem tesz különbséget szófogadó illetve az ösztöneire inkább hallgató ebek között.

Ezért a természetvédelmi őrszolgálat kéri a kutyatulajdonosokat, hogy az őshonos élővilág védelme miatt, ezeken a területeken kutyáikat pórázon sétáltassák!
Cikk: https://kutyabarathelyek.hu/…/kutyaval-az-erdoben-erre…/

Milyen ellátás lesz a frissítőpontokon?

Érdemes két irányból megközelíteni a választ: 
-január 21-én több ellenörző ponton különböző frissítők várnak benneteket (forralt bor, forró tea, alma, csoki, nápolyi víz, szörp és vaniliás mézes rúd).

-A többi napon viszont önellátó lesz a túra. 
A teljesítés során mindenki magára van utalva, az esetlegesen felmerülő problémákat (fizikai, mentális, egészségügyi, stb.) önmaga oldja meg, szervezői segítségre nem számíthat. A teljesítés során semmilyen ellátásban nem részesül a teljesítő, az enni- és innivalóról mindenki önállóan gondoskodik.

A szokásos forraltbort érdemes termoszban magaddal vinni, vagy otthon a teljesítést követően elfogyasztani.

A túra által érintett településeken érdemes a bolt nyitvatartásoknak utána nézni. Illetve több helyen működnek még köztéri kutak vagy erdei források. (Pl. Haramia-forrás)

Mi segíti a tájékozódást túra közben?
 • Színes térképet a fizetési visszaigazoló emailben található linkről tudsz letölteni.
 • Az útvonal erdei szakaszain a kritikus kereszteződésekben jól látható sárga szalagozás illetve irányítótáblák segítik a tájékozódást.
 • A GeoGo programban található térképen jól követhető az útvonal. Érdemes bekapcsolni a “turistajelzések” réteget.
 • .GPX track-et a túratávok információs oldaláról le lehet tölteni amit GPS programba be lehet tölteni. (pl. LocusMap)

Rajt – Cél

Üres sor ne töröld ki

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hol lesz a rajt?

Minden távnak Szekszárd, Gyűszű-birtok, Sárköz utca 11-14.

Hol lesz a cél?

A Cél helyszíne megegyezik mindegyik távon, Szekszárd, Gyűszű-birtok, Sárköz utca 11-14.

Egyszerre indul mindenki?

Nem. Mindenki az általa választott időpontban indulhat figyelembe véve a megadott rajtidőket.

Bolt van a rajt közelében, ahol reggelit, útravalót lehet venni?

A rajt közelében van Lidl, Penny Market, Csatári ABC, Tesco is. Az aktuális nyitvatartást pedig a google megmondja:)

Oklevél, Jelvény

Üres sor ne töröld ki

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Honnan tölthetem le az oklevelemet?

1. Geogo
2. Profil menü
3. Teljesítéseim

Jobb oldalon Oklevél-re kattintás. 

Telefonon el kell forgatni a képernyőt.

Hol vehetem át a jelvényemet?

Január 21-i teljesítés esetén a CÉL területén.

Más időpontban, egyéni online teljesítés esetén személyesen átvehető az alábbi helyszínen:
Szekszárd, Dominó Irodabútor (Mátyás király utca 4/c)
What3words lokáció: https://w3w.co/megesik.kenhető.tervezés
Google maps link: https://goo.gl/maps/759nTyhCDJppsQiy7
Az üzlet az alábbiak szerint tart nyitva: K-P 9:00 – 16:30