Bartina Light

Barangold be a szekszárdi dombokat a családdal!

Néhány éve a  klasszikusnak számító Bartina 15-30-42 kilométeres távok mellé megálmodtunk egy olyan útvonalat, ami a család fiatalabb tagjaival és kutyával is teljesíthető.
Öröm látni a néhány éves gyermekeket ahogy rúgják az avart, hallgatják a madarak énekét, és fülig érő mosollyal nézik a csodálatos tájat.

Évről évre egyre népesebb a Bartina Light táv teljesítőinek tábora. Legyen szó fiatalokról vagy az idősebb generáció tagjairól.

A Light név egy 9,3 kilométeres távot és a hozzá tartozó 335 méteres szintemelkedést tartogatja számodra.

Nevezés vége

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Dátum

Instant túraként

01.22-02.19.

Rajt-cél

Szekszárd
Gyűszű birtok

Táv

9,3 kilométer

Szint

335 méter

Szintidő

Gyalogos: 4:00

Futó: 2:00

Ellenőrzőpont Táv (km) Szint (m+) Jelzések a pontig
Öszes Rész Öszes Rész
Gyűszű Birtok (RAJT) 0 0 0 0
Gesztenyés elágazó 0,4 0,4 9 9 szalagozás
Gurovicai-erdészház 3,4 3,0 159 150 szalagozás szalagozás szalagozás
Strázsa-hegy tető 5,1 1,7 223 64 szalagozás
Gyűszű Birtok (CÉL) 9,3 4,2 335 112 szalagozás szalagozás

 

INSTANT TÚRA IDŐPONTJA:  2023. január 22 – február 19. között tetszőleges időpontban teljesíthető)

TÁV: 9,3 kilométer

SZINTEMELKEDÉS: 335 méter

SZINTIDŐ:

Gyalogos: 4 óra (minimum 2,3 km/h)

Futó: 2 óra (minimum 5 km/h)

Szintidőn kívül beérkező túrázók oklevél díjazásban részesülnek, kitűzőt viszont nem kapnak.

ELŐNEVEZÉS:

Az internetes előnevezés csak a nevezési díj legkésőbb 2 napon belül történő beérkezésével válik érvényessé! A díjjal nem rendezett regisztrációkat töröljük! Az előnevezési díjakat a túráról való lemondás esetén a szervezők nem utalják vissza! Befizetett részvételi díj esetén a nevezés átruházható, amiről a szervezőket írásban kell értesíteni a bartinatura@gmail.com címen!

FIZETÉS:

Előnevezés esetén az árak Forint/főre vonatkozó bruttó díjak. Fizetni kizárólag a SimplePay biztonságos rendszerén keresztül bankkártyával tudsz. (Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron) Készpénzes fizetésre nincs lehetőség

RAJT-CÉL HELYSZÍNE:

Szekszárd, Gyűszű-birtok
Google maps link: https://goo.gl/maps/F6A7B9SV5yVEJgiF6
GPS koordináta: 46°19’40.5″N 18°41’28.7″E
What3words lokáció: https://w3w.co/ügynök.mesekönyv.folyamatos

TÚRA ÚTVONALA

Szekszárd (Gyűszűbirtok) -> Gesztenyés elágazó -> Gurovicai erdészház -> Strázsa-hegy tető -> Szekszárd (Gyűszűbirtok)

Letölthető GPS Track (.gpx): LETÖLTÉS

NEVEZÉSI DÍJ TARTALMA:

Instant túra január 22 – február 19-ig

 • 9,3 km táv

 • 335 m szintemelkedés

 • Gyalogos szintidő: 4:00 (2,3 km/h)

 • Futó szintidő: 2:00 (5 km/h)

 • Átvevő helyen átvehető egyedi antikolt bronz jelvény (megrendelés szerint)

 • Egyedi, színes, névreszóló online formában letölthető oklevél

 • Letölthető térkép és menetlap

 • Letölthető GPX track

 • Szalagozott és irányítótáblákkal ellátott útvonal

 • GeoGo applikációval történő időmérés és teljesítés igazolás

 • Szerezhető ötpróba pont (2/3 pont)

 • Bartina túra élménye

 

FELSZERELÉS:

A TE érdekedben írunk elő és javasolunk felszereléseket egy hirtelen jött időjárás-változás, esetleges baleset, nem várt eltévedés vagy eléhezés esetére.

Bartina LIGHT távon KÖTELEZŐ:

 • Feltöltött mobil telefon
 • 5 dl folyadék tárolására alkalmas eszköz (üveg, kulacs)

Bartina LIGHT távon AJÁNLOTT:

 • EÜ csomag (csoportonként)
 • Elegendő élelem és folyadék
 • Túrabot a jeges szakaszokhoz
 • Izolációs hővédő fólia
 • Fejlámpa kései indulás esetén

  RAJT-CÉL MEGKÖZELÍTÉSE:

  Gyalog, kerékpárral vagy tömegközlekedéssel való érkezést javasoljuk több szempontból is a szekszárdiak számára. (környezetvédelem, nehézkes parkolás)

  Autóval érkezve a Sárköz utca 11-14. címen találjátok meg a RAJT-CÉL helyszínét (Gyűszűbirtok).

  Parkolás: Kérünk benneteket parkoláshoz lehetőség szerint a közeli áruházak (TESCO, XXL,  Csatári ABC) parkolóját válasszátok. A környező lakótelepek és utcák parkolóját kerüljétek. Gyalogosan 1,4 km távolságra található a rajt-cél.

  Busz: A szekszárdi busz és vasúti pályaudvarról menetrend szerinti a 12-es számú helyijárattal is el lehet jutni a rajt-cél helyszínére. Bővebb információ az alábbi linken (leszállás: Csatár-Kerámia utcai megálló)

  12-es helyijárat menetrendje

  ÖNELLÁTÓ FRISSÍTÉS:

  A túra során a megfelelő mennyiségű folyadék és energia utánpótlásról minden résztvevőnek gondoskodnia szükséges, figyelembe véve a fenti frissítőpontok szolgáltatásait.

  Január 20-án biztosítunk ellátmányt, több frissítőponton.

  LÉTSZÁMLIMIT

  Maximális indulói létszám 1500 fő a teljes túrára nézve. 
  Távonként: 
  Bartina Light: 300 fő
  Bartina 18: 900 fő
  Bartina 30: 180 fő
  Bartina
   Maraton: 120 fő
  !FIGYELEM! Amennyiben az előnevezés időszakában elérjük az adott táv limitjét, úgy sem előnevezésre sem helyszíni nevezésre nem lesz lehetőség az adott távon! 

  Helyszíni nevezésre nem lesz lehetőség.

  IDŐMÉRÉS:

  A célban a SportOrigo-val segítségével történik a teljesítés igazolása. A teljesítés ideje a színes, névreszóló online formában letölthető oklevélre is felkerül.

  EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLAT

  A túra időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó szolgálat áll készenlétben a táv több pontján is. Ha megsérülsz és nem tudod folytatni a túrát, hívd a térképed alján található telefonszámot. A résztvevőknek azonban tudomásul kell venniük, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját, és a többi résztvevő testi épségére és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.

  RENDŐRI BIZTOSÍTÁS:

  Az esemény jellegéből adódóan rendőri biztosítás nem lesz az útvonalon. A KRESZ szabályainak betartása minden résztvevő számára kötelező.

  ÁLLATOK:

  A túrára kisállatot lehet hozni, a fennálló jogszabályok betartásával. Lóval a részvétel nem megengedett.

  CSOMAGMEGŐRZÉS

  Csomagmegőrző a rajt helyszínén lesz. A szervezők a szabadon hagyott értékekért felelősséget nem vállalnak.

  ETIKA, SPORTSZERŰSÉG:

  Kérünk benneteket, hogy az útvonal során érintett erdőkben, településeken az ott lakók nyugalmát tartsátok tiszteletben. Az erdei és településeken áthaladó szakaszokat tartsátok tisztán, ne szemeteljetek. Ha találsz szemetet inkább vedd fel és vidd el a következő szemétgyűjtőig.

  A fair play szabályait tartsátok tiszteletben, ne vágd le az utat, ne csalj és ne tegyél keresztbe másoknak. Bajba jutott túratársadnak segíts, még a saját szintidőd terhére is. Hiszen tudod, a Bartina túra nem verseny, csak magaddal és a kitartásoddal küzdesz meg.

  A Bartina túra személyzete önkéntes munkában végzi a feladatát a saját szabadidejében. Kérünk téged tartsd tiszteletben a munkánkat és mosollyal, köszönettel, bíztatással háláld meg.

  VIS MAIOR:

  A túrát elháríthatatlan külső ok (vis maior), az időjárási körülmények, természeti katasztrófa, sztrájk, blokád vagy más előre nem várt, extrém, illetve előre nem tervezhető és elháríthatatlan ok miatt ha nem lehet megrendezni, úgy a Szervező új (pót) időpontot jelöl meg a túrázók részére (amelyről hivatalos tájékoztatást ad) és a részvételi díjat nem fizeti vissza.

  A túraszervező a program helyszínének, időpontjának, valamint az útvonalak módosításának jogát fenntartja.

  FÉNYKÉP, VIDEÓ:

  A rendezvényről a túra útvonalán, valamint a rajt-cél területen fotók és videók készülnek, amit a rendezők megjelenítenek a túra honlapján, közösségi média felületeiken és kiadványaikban. A túrán való részvételkor a túrázók tudomásul veszik, hogy a róluk készült képeket és videókat a szervezők szabadon felhasználhatják reklám tevékenységeikhez, kiadványaikban. A fotókon és filmeken szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak. A képek a honlapról szabadon letölthetőek és megoszthatóak!

  TANÁCSOK:

  • Ne induljatok el felkészületlenül a hosszú távokon. Ha kevésbé vagy tapasztalt, akkor ajánljuk hogy válassz egy rövidebb túrát, így fokozatosan készülhetsz fel a növekvő terhelésre évről évre.
  • A saját teljesítményed és a szintidő ismeretében a rajtidőt érdemes úgy megválasztani, hogy lehetőleg sötétedés előtt érhess célba.
  • Kisebb egészségügyi panasz esetén mérlegeld az esetleges indulási, lemondási alternatívákat, ám betegen, lázasan kifejezetten TILOS az indulás.
  • A túra helyi védettségű területen zajlik, ezért a területen minden növény, állat és geológiai képződmény gyűjtése TILOS! Fokozott figyelmet kérünk a taposási károk elkerülésére, és szemetet se hagyj az erdőben.

  A friss hírekért kövess minket facebookon és instagramon!